Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: USVOJENE SVE TAčKE DNEVNOG REDA


Sednica Skupštine grada Beograda završena je posle nešto manje od sat vremena, a odbornici su usvojili sve odluke predviđene dnevnim redom.

Odbornici su na početku po skraćenom postupku razrešili dužnosti direktore pojedinih javnih preduzeća u gradu i imenovali vršioce dužnosti, koji će taj posao obaavljati narednih šest meseci.

Dosadašnji vršilac dužnosti Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Nebojša Ćeran razrešen je zbog isteka perioda na koji je imenovan, a na to mesto je postavljen Milan Sofronić, i to na period od najduže šest meseci.

Dužnosti generalnog direktora Parking servisa Beograd razrešen je Boban Kovačević, zbog isteka mandata, a nakon toga je on imenovan za v.d. direktora navedenog preduzeća na najduže šest meseci. I generalni direktor Beogradskih elektrana Zoran Predić razrešen je zbog isteka mandata, a potom je postavljen za v.d. direktora na najduže šest meseci.

Direktorske funkcije su zbog isteka mandata razrešeni i Radovan Draškić, iz gradske čistoće, Vladimir Bogićević, iz Zelenila Beograd, Bojan Milić iz Infostana, i Dragan Vučičević, iz Sava centra, a potom su imenovani za v.d. direktore na rok od najviše šest meseci.

Odbornici su po skraćenom postupku razrešili dužnosti predsednika nadzornog odbora JP Beogradska tvrđava Dragana Blešića zbog podnošenja ostavke, kao i članove Upravnog odbora Doma zdravlja Rakovica Tomu Jelenkovića i Mirka Uzelca, takođe zbog podnete ostavke.

Na sednici je usvojen Predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom, na osnovu koje će, od 1. januara naredne godine treće, četvrto i svako naredno dete u porodici imati pravo na besplatan boravak u vrtiću.

Time će biti omogućen besplatan boravak za 4.300 dece.

Usvojene su i odluke o finansijskoj pomoći penzionerima, mreži osnovnih škola u Beogradu, kao i o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanih u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola.

Odbornici su usvojili i predlog da jedna ulica u Novom Beogradu dobije ime po Srđanu Aleksiću, mladiću koji je ubijen u Trebinju 1993. godine braneći svog sugrađanina, Bošnjaka, kao i predloge da na teritoriji opštine Savski venac jedna ulica ponese ime fudbalera Rajka Mitića, da Stari grad dobije Čavketov pasaž, nazvan po rok muzičaru Goranu Čavajdi Čavketu, a da Vračar dobije plato rediteljke Soje Jovanović.

Nove nazive ulica dobiće i opštine Zvezdara, Čukarica, Voždovac, Zemun i Stari grad.

Izvor: Tanjug, 15.10.2013.