Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POČELA IZRADA STRATEGIJE RAZVOJA SPORTA OD 2014. DO 2018. GODINE


Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da je počelo izradu Nacionalne strategije razvoja sporta za period od 2014. do 2018. godine i akcionog plana za njenu primenu.

U saopštenju Ministarstva omladine i sporta navodi se da je zadatak ove strategije da obezbedi smernice za unapređenje i dalju afirmaciju sporta u Srbiji.

Jedan od nezaobilaznih segmenata biće i obezbeđivanje uslova za to da se svi građani bave sportom, poboljšanje školskog i univerzitetskog sporta, kao i unapređenje infrastrukturnih kapaciteta i stručnog rada u sportu.

Ova strategija će se, kao najznačajniji strateški i planski dokument u oblasti sporta, baviti svim suštinskim prioritetima sporta u Srbiji.

Ministarstvo omladine i sporta je, u okviru priprema za izradu strategije, širom Srbije organizovalo tribine kako bi se došlo do pravih informacija o trenutnom stanju sporta na nacionalnom i lokalnom nivou.

Na tribinama na lokalu i na nacionalnoj konferenciji "Lokalna politika i sport", svojim predlozima smernice za novu petogodišnju strategiju razvoja sporta dalo je približno 3.000 sportskih radnika iz Srbije.

Nakon završetka nacrta ovog dokumenta stručna javnost će još jednom imati priliku da na javnim raspravama pruži doprinos konačnoj verziji Strategije razvoja sporta, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 15.10.2013.