Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ŠESTA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2012. GODINI


Četrnaestog novembra Narodna skupština nastavila je rad zajedničkim jedinstvenim pretresom o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Makedonije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Makedonije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima, Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Makedonije o izručenju i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Slovenije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima. Predloge zakona, narodnim poslanicima, obrazložio je predstavnik predlagača, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević.

U prepodnevnom delu rada Narodna skupština obavila je zajednički jedinstveni pretres o tačkama 2, 3, 4. i 5. dnevnog reda sednice, kao i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 6. i 7. dnevnog reda sednice, odnosno, o Predlozima zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Države Palestine o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja. Ove predloge zakona obrazložio je predstavnik predlagača, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Do kraja rada Narodna skupština obavila je i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 8, 9, 10. i 11. dnevnog reda sednice, odnosno, o Predlozima odluka o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Užicu, o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, o razrešenju člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, i o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Odluke o obrazovanju i radu stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač obavestila je narodne poslanike da se, saglasno članu 101. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine, prekida Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja zbog održavanja Sedme sednice Drugog redovnog zasedanja, koja je sazvana za četvrtak, 15. novembar 2012.godine, sa početkom u 10 časova.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja nastavlja se u utorak, 20. novembra 2012. godine, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 14.11.2012.