Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

TREĆA SEDNICA PRVOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2013. GODINI: ZAKLJUčEN ZAJEDNIčKI NAčELNI PRETRES O PREDLOGU ZAKONA O OBJAVLJIVANJU ZAKONA I DRUGIH PROPISA I AKATA I PREDLOGU ZAKONA O IZMENI I DOPUNI ZAKONIKA O KRIVIčNOM POSTUPKU


Četvrtog dana rada, 14. maja, Narodna skupština nastavila je rad zajedničkim načelnim pretresom o predlozima zakona po tačkama 4. i 5.dnevnog reda.

Na početku rada, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Olgica Batić, dr Vladimir Marinković, dr Slobodan Samardžić, Zoran Ostojić, Srđan Milivojević i prof. dr Marko Atlagić zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakonika o krivičnom postupku, koji su podneli narodni poslanici Aleksandar Jugović, Olgica Batić, Mirko Čikiriz, Žika Gojković i Aleksandar Čotrić, obrazložio je, u ime predlagača, narodni poslanik Mirko Čikiriz, a Predlog zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, obrazložio je, u ime Vlade, prof. dr Dejan Đurđević, direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Do kraja dana, Narodna skupština zaključila je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata i Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakonika o krivičnom postupku.

Narodna skupština nastavlja rad u sredu, 15. maja u 11 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 14.5.2013.