Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraEmail Print

USKORO I PRODAJA PREKO PEJPALA


Jedan od najpoznatijih servisa za plaćanje preko interneta od 10. aprila je dostupan i u Srbiji, što građanima Srbije omogućava da otvore nalog na ovom sajtu i kupuju robu širom sveta.

PejPal pruža pristup i digitalnim sadržajima, odnosno muzici, filmovima i raznim vrstama igrica za decu.

Za manje od mesec dana veliki broj građana Srbije je otvorio svoje račune kod PejPala. Za sada je bila uključena samo jedna opcija i to da mi kupujemo robu iz inostranstva.

„Tražio sam da mi što pre dogovorimo da se pusti u rad u druga funkcija da mi možemo da prodajemo svoje proizvode putem interneta drugima u svetu", rekao je Dačić za RTS, koji se u San Hozeu u Kaliforniji sastao sa predsednikom PejPala Dejvidom Markusom.

On je kazao da će i ova druga funkcija uskoro biti uključena, ali da se mora još uskladiti zakonska regulativa, kako bi sve to bilo u skladu sa srpskim propisima.

Premijer je razgovarao i sa rukovodstvom kompanije HP (Hewlett Packard) i i Orakl o mogućim ulaganjama tih kompanija u Srbiju.

Dačić je u San Francisku učestvovao na seminaru o ulaganjima u Srbiju i brendiranju Srbije.

Kako prenosi RTS, premijer Srbije se obratio potencijalnim investitorima sa zapadne obale Amerike, pre svega kompanijama iz IT sektora i ukazao na sve političke i ekonomske prednosti ulaganja u Srbiji.

Dačić je poručio da je Srbija otvorena za investitore i politički je stabilna zemlja posvećena dobijanju članstva u EU i jačanju ekonomije.

On je pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiji, naročito u informacione tehnologije.

Na seminaru, koji je organizovala Američka privredna komora, bili su i predstavnici kompanija koje već ulažu u Srbiji. Oni su preneli svoje iskustvo, kako o onome što su zatekli u Srbiji, tako i o tome kako dalje raditi.

On je prethodno u Sijetlu posetio "Majkrosoft", a zatim u San Francisku IT kompaniju "Intel".

U delegaciji sa Dačićem je i američki amabasador u Beogradu Majkl Kirbi.

Izvor: Tanjug