Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA RS USVOJILA PREDLOG ZAKONA O PODSTICAJIMA U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU


Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje po hitnom postupku, saopštilo je Ministrastvo poljoprivrede.

Ministar Goran Knežević ranije je izjavio da je reč o sistemskom i jednom od najvažnijih zakona, koji će u velikoj meri doprineti stabilnoj i predvidivoj poljoprivrednoj proizvodnji u narednom periodu.

"Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju stvorićemo stabilnu, dugoročnu i predvidivu poljoprivrednu politiku koja se neće menjati dva puta godišnje", objasnio je ministar na jednoj od javnih rasprava koje su bile organizovane povodom tog pravnog akta.

Prema Kneževiću, biće omogućene srednjoročne i dugoročne investicije u agraru, unapređena konkurentnost i uvedena jedinstvena evidenciju o podsticajima uz bolje planiranje budžetskih sredstava i viši nivo usaglašenosti sa propisima Evropske unije.

On je ukazao i na to da Zakon o podsticajima ima tačno utvrđenu dinamiku isplate subvencija i istakao da će one biti isplaćivane u rokovima, koji su optimalni da bi se ostvarili najveći mogući prinosi.

Izvor: Tanjug, 13.12.2012.