Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE AP VOJVODINE ODRŽANE 13.11.2013. GODINE


Vlada Vojvodine se pozitivno izjasnila o planu reorganizacije preduzeća IMO "Poljostroj" A.D. u stečaju, Odžaci, na sednici, kojom je predsedavao predsednik dr Bojan Pajtić.

Planom reorganizacije za ovo preduzeće, čija je osnovna delatnost proizvodnja poljoprivrednih mašina, a gde je trenutno zaposleno 65 radnika, predviđeno je da Pokrajina postaje većinski vlasnik po osnovu potraživanja. Cilj je da odžački "Poljostroj", rasterećen dugova, nastavi pozitivno poslovanje, te samim tim uveća i svoju vrednost na tržištu.

Vlada Vojvodine izdvojila je iz budžeta 2,9 miliona dinara, namenjenih za zamenu ultrazvučnih sondi za potrebe organizacione jedinice Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Tako će 1,8 miliona dinara biti usmereno za zamenu dve ultrazvučne sonde za ultrazvučni aparat Logiq S6 i 1,1 milion dinara za zamenu sonde za ultrazvučni aparat Toshiba Xario XG. Na sednici je izdvojeno i nešto više od 536 hiljada dinara namenjenih Novosadskom udruženju studenata sa invaliditetom. Radi se o finansijskoj pomoći, koja će Udruženju koje je uputilo zahtev Vladi Vojvodine da ih podrži u realizaciju njihovog projekta "Neka svi čitaju", omogućiti pokrivanje troškova za snimanje zvučne literature za slepe i slabovide studente, promo materijal i nabavku potrebne literature.

Na sednici je usvojena i informacija o finansiranju i sufinansiranju programa negovanja i razvoja kulture i umetničkog stvaralaštva manjinskih nacionalnih zajednica i multikulturalnih programa u AP Vojvodini u periodu od 2010. do 2012. godine.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 13.11.2013.