Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POSLANICI SKUPŠTINE RS ZAVRŠILI NAČELNU RASPRAVU O NEKOLIKO MEĐUNARODNIH SPORAZUMA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE, KAO I O REZOLUCIJI O ZAKONODAVNOJ POLITICI


Poslanici su završili načelnu raspravu o nekoliko međunarodnih sporazuma iz oblasti poljoprivrede, i o Rezoluciji o zakonodavnoj politici.

U UTORAK ĆE RASPRAVLJATI O ODLUKAMA O IMENOVANJIMA I RAZREŠENJIMA U POJEDINIM DRŽAVNIM TELIMA I INSTITUCIJAMA, A TAKOĐE RASPRAVA PO AMANDMANIMA NA SET ZAKONA O OBRAZOVANJU I MEĐUNARODNIM SPORAZUMIMA.

Na početku sednice poslanici su pitali Vladu o Nacrtu zakona o javnom informisanju i da li je tačno da vlada neće poštovati zakonsku obavezu da raspiše konkurs za direktore svih javnih preduzeća. Đurić je podsetio da je vlada obavezna da takve konkurse raspiše do 30. juna.

Vesna Marjanović upitala je u nastavku sednice Ministarstvo kulture šta je s nacrtom zakona o informisanju i da li će vladajuća koalicija sprovesti reforme u medijskom sektoru.

Poslanik Enis Imamović upitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije kako napreduju istrage slučajeva ubistava u Novom Pazaru, kao i istrage na rasvetljavanju drugih teških krivičnih dela.

Poslanike je u delu za poslanička pitanja zanimalo i stanje u veterinarskoj službi Srbije, kao i šta će Vlada učiniti u vezi s teškim stanjem u Fabrici akumulatora u Somboru koja je pred gašenjem.

Izvor: Tanjug