Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraEmail Print

KLUB PRIVREDNIK PREDLAŽE SET MERA EKONOMSKE POLITIKE KOJI ĆE OMOGUĆITI ZNAČAJNO POPRAVLJANJE PRIVREDNOG AMBIJENTA


Skupština Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" je danas u Beogradu podržala realizaciju politike države Srbije na putu evropskih integracija, povećanja konkurentnosti domaće privrede i borbe protiv korupcije.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, navedeno je da su članovi "Privrednika" na zasedanju usvojili godišnji izveštaj o radu, izabrala nove organe upravljanja i primili nove članove.

Za novog predsednika Kluba izabran je Miodrag Kostić, koji je nasledio Branislava Grujića, na kraju njegovog uspešnog mandata dugog dve godine i sedam meseci.

Skupština "Privrednika" je naglasila da je tokom godine, kroz rad članova Kluba koji su istovremeno i članovi Nacionalnog saveta za privredni preporod, primetno poboljšana komunikacija privrednika sa Vladom Srbije.

Zalažući se za maksimalnu uključenost realnog sektora u procese definisanja konkretnih politika i mera, članovi Kluba koji reprezentuju sve privredne delatnosti, dogovorili su se, takođe, da prate i aktivno doprinose kreiranju poslovnog ambijenta koji mora postati znatno atraktivniji za investiranje.

Članovi Izvršnog odbora "Privrednika" su Ivana Veselinović, Miodrag Babić, Vojin Lazarević, Slobodan Petrović, Goran Perčević i Nebojša Šaponjić, dok sastav Nadzornog odbora nije menjan pošto su reizabrani Dragoljub Vukadinović, Gojko Muhadinović i Ratko Zatezalo.

U članstvo Kluba primljeni su Dobroslav Bojović, generalni direktor preduzeća "Napred" i Darko Bajčetić, predsednik odbora direktora "Centroproizvoda".

Član ovi Skupštine su odlučili i da nastave sve humanitarne aktivnosti Kluba, uključujući baštinjenje delovanja Srpskog privrednog društva "Privrednik" (1897-1947) i dodelu stipendija za 320 najboljih đaka i studenata sa blizu 400.000 evra

Od maja 2010. do decembra 2012. godine Klub je obezbedio 400 hiljada evra pomoći onima kojima je ona bila najviše potrebna.

U prethodnom mandatu sprovedeno je 15 humanitarnih akcija (od kojih su najveće akcije za Trgovište, uređenje Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu, posle zemljotresa u Kraljevu i "Bitka za bebe") u kojima je, pod pokroviteljstvom Kluba, obezbeđeno preko 300 hiljada evra pomoći.

Izvor: Tanjug