Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraEmail Print

RUSKA VTB BANKA ULAZI NA SRPSKO TRŽIŠTE


Predsednik Republike Srbije, sastao se sa direktorom ruske VTB banke Andrejom Kostinom i poručio da ta banka može da pruži značajnu podršku našoj zemlji.

Predsednik Srbije je podvukao značaj jačanja privredne saradnje dve zemlje i istakao da Srbija može da bude most izmedju Evropske unije i Rusije.

"Dugi niz godina saradnja naše dve zemlje je stagnirala, uprkos tome što imamo mnogo toga zajedničkog. U Srbiji su se desile suštinske promene i mi ćemo pratiti želju našeg naroda da saradjuje sa ruskim, kao što ekonomski napredak prate finansijska ulaganja", istakao je predsednik Nikolić.

Predsednik borda direktora VTB banke Kostin rekao je da su njihovi stručnjaci već procenili srpsko tržište i zaključili da je ono veoma povoljno. 

"Mnogo razloga ima za ulaganje u Srbiju, pre svega u infrastrukturu i privatizaciju" podvukao je Andrej Kostin.
VTB banka ima ogromno iskustvo u investicionim programima, ne samo u Rusiji, već i širom sveta, rekao je Kostin i istakao da je finansijski sektor u Rusiji, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, na stabilnoj uzlaznoj putanji i da veliki broj investicija to i potvrdjuje.

Na sastanku je rečeno da će se ruska VTB banka finansijski uključiti u manifestaciju "Milanski edikt", što će omogućiti da dogadjaj od prvorazrednog značaja za našu zemlju bude dostojanstveno organizovan. 

VTB je strateška ruska banka, koja je organizovana kao međunarodna finansijska grupa. Banka poseduje jedinstvenu medjunarodnu mrežu više od 20 banaka i finansijskih institucija u više od 20 zemalja.

VTB banka nudi različite proizvode i usluge svojim klijentima i privredi i stanovništvu u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Na ruskom tržištu ona je druga po jačini prema svim finansijskim pokazateljima.

Izvor: Tanjug