Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

RUSIJA: PREDLOG ZAKONA KOJIM SE PREDVIĐA DA SE ZA VISOKE ZVANIČNIKE UVEDE ZABRANA POSEDOVANJA BANKOVNIH RAČUNA I VLASNIŠTVA U INOSTRANSTVU


Ruski predsednik Vladimir Putin podneo je predlog zakona kojim se predviđa da se za članove Vlade i druge visoke zvaničnika uvede zabrana posedovanja bankovnih računa u inostranstvu i vlasništva u inostranim fondovima.

Zakon bi trebalo da obuhvati i supruge i decu zvaničnika, a Kremlj je obrazložio da je zakon predložen zbog zaštite nacionalne bezbednosti, uvođenja reda u aktivnosti lobiranja i zbog jačanja investicija i antikorupcijskih napora, prenela je agencija AP.

Putin je tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje insistirao na ovom predlogu pitajući građane: "Kako možete verovati političarima i činovnicima koji pokušavaju da zadrže svoj novac u inostranstvu"?

Ruski predsednik je nedavno ponovio svoj predlog o ukidanju službenih vozila inostranih proizvođača, pa je domaćim konstruktorima poverio zadatak da proizvedu novi luksuzan automobile koji bi bio u rangu zapadnih vozila.

Izvor: Tanjug