Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore

PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE GRUZIJE O SARADNJI U OBLASTI TURIZMA U PROCEDURI NARODNE SKUPŠTINE RS


Ovaj sporazum o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Vlade Gruzije predložen je sa ciljem međusobnih turističkih veza, kao i doprinosa turizma unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa. Njime se potvrđuje spremnost dve države da uspostave saradnju u oblasti turizma, ako i unapređenje odnosa u oblasti ekonomije i kulture i stvare uslovi za njihov dalji razvoj. Na ovaj način uspostavlja se institucionalni okvir za jačanje saradnje između pojedinih partnera u turizmu, što predstavlja vrlo važan doprinos unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa između dve države.

Saradnja Republike Srbije i Vlade Gruzjije u oblasti turizma nije u skladu sa opštim nivoom tradicionalno dobrih ukupnih bilateralnih odnosa. Zvanična statistika u našoj zemlji, prema Republičkom zavodu za statistiku, evidentira turistički promet sa Gruzijom kao "dolaske iz ostalih evropskih zemalja", što predstavlja svojevrsnu potvrdu skromnih rezultata. Stanovništvo, tj. potencijalni turisti, turistička privreda i organizatori putovanja u Gruziji nisu dovoljno upoznati sa turističkom ponudom Republike Srbije.

Kompletan tekst Predloga zakona možete preuzeti putem linka: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/332-3108_13.pdf (ONLINE).

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 9.8.2013.