Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODLUKA O ODREĐIVANJU ROBE ZA ČIJI JE UVOZ, IZVOZ, ODNOSNO TRANZIT PROPISANO PRIBAVLJANJE ODREĐENIH ISPRAVA: OBAVEšTENJE U VEZI SA UVOZOM RADIO OPREME I TELEKOMUNIKACIONE TERMINALNE OPREME


Republička agencija za elektronske komunikacije obaveštava uvoznike radio opreme i telekomunikacione terminalne opreme (RiTT opreme) da je stupanjem na snagu Odluke o određivanju robe za čiji je uvoz, izvoz, odnosno tranzit propisano pribavljanje određenih isprava ("Sl. glasnik RS", br. 49/2013) (ONLINE) od 13. juna 2013. godine, za uvoz RiTT opreme navedene u Prilogu 6. Odluke potrebno pribaviti ispravu o usaglašenosti, odnosno Potvrdu o usaglašenosti ili Izvod iz evidencije o izdatim potvrdama o usaglašenosti koju izdaje RATEL ili drugo imenovano telo za ocenjivanje usaglašenosti RiTT opreme. Više informacija u vezi dokumenata koji se dostavljaju carinskim organima prilikom uvoza RiTT opreme možete pronaći na internet stranici Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, na adresi http://mtt.gov.rs/vesti/procedura-prilikom-uvoya-ritt-opreme/ (ONLINE).

U skladu sa napred navedenim, RATEL apeluje na uvoznike da za RiTT opremu koju nameravaju da uvezu blagovremeno, pre nameravanog uvoza, podnesu zahtev i dostave kompletnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom o radio opremi i telekomunikacionoj terminalnoj opremi ("Službeni glasnik RS", broj 11/12). Na ovaj način će se omogućiti pravovremeno izdavanje Potvrde o usaglašenosti i time izbeći nepotrebno zadržavanje robe na carini i dodatni troškovi u carinskom postupku.

Sve potrebne informacije, uputstva, spisak srpskih standarda, kao i doneta akta neophodna za postupanje Agencije u vezi sa obavljanjem poslova ocenjivanja usaglašenosti, nalaze se u posebnom odeljku na Internet stranici Agencije pod nazivom RiTT oprema (ONLINE).

Izvor: Vebsajt Republičke radiodifuzne agencije, 11.7.2013.