Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SVETSKA BANKA PODRŽAVA REFORME PRAVOSUĐA U SRBIJI


Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković informisao je predstavnike Svetske banke da su radne grupe Ministarstva završile izradu dve nacionalne strategije - za reformu pravosuđa i za borbu protiv korupcije i da je naredni korak izrada akcionih planova.

Pri tome, čelnici Svetske banke su iskazali spremnost da podrže izradu akcionih planova, pre svega, iz domena njihovog finansijskog efekta na sistem pravosuđa, rekao je Selaković.

Ministar Selaković je kazao da ti planovi moraju sadržati konkretne mere i načine ostvarenja postavljenih ciljeva u strategijama i dodao da se akcionim planovima moraju precizno definisati instrumenti koji će pratiti efekat i stepen realizacije tih ciljeva u realnom životu.

Srpski ministar je zahvalio na dosadašnjoj saradnji Svetske banke sa Ministarstvom pravde i državne uprave, kao i njihovom zalaganju na projektima koji doprinose unapređenju pravosuđa u Srbiji.

Predstavnici Svetske banke dali su veliku podršku svim naporima koje Ministarstvo čini iz domena besplatne pravne pomoći i pozitivno ocenili planove u donošenju zakona iz te oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Na sastanku Selakovića s delegacijom, koju su činili šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor i viši stručnjak za javni sektor i vođa tima Edgardo Moskvira iz Vašingtona, glavna tema je bila unapređenje saradnje, kao i podrška Svetske banke kroz Multidonatorski fond.

Izvor: Tanjug