Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SKUPŠTINA I VLADA VOJVODINE PRUŽIĆE PODRŠKU DECENTRALIZOVANOM MODELU RESTRUKTURIRANJA ELEKTROPRIVREDE SRBIJE


Na sastanku su bili predsednici vojvođanskog parlamenta i vlade, Ištvan Pastor i Bojan Pajtić, šefovi poslaničkih grupa u Skupštini Vojvodine, i rukovodstvo i predstavnici sindikata Elektrovojvodine.

Na sastanku su bili šef poslaničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS Pavle Budakov, šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški, šef poslaničke grupe SRS Saša Santovac, šef poslaničke grupe DS Borislav Novaković i predstavnica poslaničke grupe DŠ Svetlana Selaković.

  • Skupština i Vlada Vojvodine pružiće podršku decentralizovanom modelu restrukturiranja Elektroprivrede Srbije (EPS), ali tako da se zadrži sadašnji status Elektrovojvodine, kao društva sa ograničenom odgovornošću u okviru EPS.

"Na taj način osiguraće se očuvanje infrastrukture, razvojnog potencijala Vojvodine i radnih mesta", piše u saopštenju sa sastanka u Vladi Vojvodine.

Na sastanku je dogovoreno da Skupština i Vlada Vojvodine, Elektrovojvodina i njen sindikat u roku od dve nedelje odrede predstavnike u radnim telima za reorganizaciju EPS, koja će imenovati Vlada Srbije.

Izvor: