Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDSEDNICI DRUŠTVA SUDIJA I SUDIJI DRAGANI BOLJEVIĆ, DODELJENA NAGRADA "VITEZ POZIVA"


Predsednici Društva sudija i sudiji Dragani Boljević, dodeljena nagrada "Vitez poziva" koju tradicionalno na Svetski dan ljudskih prava dodeljuje nevladina organizacija Liga eksperata "Lex".

Nagrada se dodeljuje pojedincima koji su se istakli u svojim profesijama, koji "nisu izneverili logiku svog poziva, već su autonomnim i časnim delovanjem pružili dobar primer mladima".

Izvršni direktor "Lex-a" Božo Prelević rekao je na svečanosti u Narodnom pozorištu, da su ovogodišnji "vitezovi" težili istini i opštem dobru i da nisu potrošili entuzijazam i veru u bolju Srbiju.

Dragana Boljević je ocenila da svi koji napuste profesiju zarad bilo kog cilja "iznevere sebe i izgube se u vrtlogu urušavanja" i dodala da se nada da će svojim radom u budućnosti opravdati uručeno priznanje.

Član žirija Čedomir Čupić, koji je uručio dobitnicima nagrade, istakao je da su Boljević, Pančić i Stojković, idejama i životom pokazali da su "uzor za život u skladu sa univerzalnim vrednostima".

Prema njegovim rečima, Dragana Boljević je primer borca za vladavinu prava i nezavisno sudstvo, koja se žestoko suprotstavlja pritiscima i intervencijama političara i politika u sudstvo.

Nagradu "Vitez poziva" čine medalja sa Aleksandrijskim svetionikom, rad profesora Miroljuba Stamenkovića, povelja i novčani iznos.

Izvor: Tanjug