Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRVA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2013. GODINI: ZAKON O POSREDOVANJU U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI, ZAKON O IZVOZU I UVOZU ROBE DVOSTRUKE NAMENE, IZMENE I DOPUNE ZAKONA O ELEKTRONSKOJ TRGOVINI I ZAKONA O ZAšTITI KONKURENCIJE


Trećeg dana rada, 10. oktobra, Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 2, 3, 4, 5, 6, 7. i 8. dnevnog reda sednice.

Na početku rada, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Enis Imamović, Nebojša Zelenović, Žika Gojković, Zlata Đerić, Bojan Đurić, Saša Milenić, Milica Radović, Saša Dujović, Borisav Kovačević, Srđan Milivojević i Ljubica Mrdaković Todorović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić obrazložio je dva nova zakona - o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i o izvozu i uvozu robe dvostruke namene, zatim predložene izmene i dopune Zakona o elektronskoj trgovini i Zakona o zaštiti konkurencije, kao i tri predložena zakona o ratifikaciji sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan i Kraljevine Maroko.

Narodna skupština nastavlja rad u sredu, 16. oktobra, u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 10.10.2013.