Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraKOMPANIJA "QUATTRO HOUSES" PLANIRA DA INVESTIRA IZMEĐU 18 I 20 MILIONA EVRA U IZGRADNJU FABRIKE U PEĆINCIMA


Kompanija "Quattro houses" planira da investira između 18 i 20 miliona evra u izgradnju fabrike za proizvodnju prefabrikovanih elemenata u Radnoj zoni Ašanja u blizini Pećinaca, čime će biti otvoreno oko 200 radnih mesta.

Predsednik opštine Pećinci Sava Čojčić potpisao je memorandum o razumevanju između te opštine i kompanije "Quattro houses" kojim je definisana dalja saradnja.

Kompanija "Quattro houses" dobitnik je prestižne nagrade za projekte ekološke gradnje u Evropi za 2010. godinu - "Lafarge Invention Awards 2010".

Prema rečima Save Čojčića, ovaj memorandum predstavlja još jedan dokaz da je opština Pećinci spremna da pruži punu podršku svim zainteresovanim investitorima, saopštila je opština.

"Otvaranje novih radnih mesta je od ključnog značaja za razvoj opštine, posebno što u slučaju ove investicije većina od 200 radnika će biti uposlena sa naše teritorije, jer imamo potreban obrazovni profil radnika", izjavio je Čojčić.

On je dodao da je ova investicija značajna i zbog toga što se njome opština investiciono otvara po dubini, jer su se do sada investitori mahom vezivali za oblast duž autoputa".

Predsednik kompanije "Quattro houses" izjavio je da će ovom investicijom biti uposleno oko 200 ljudi, ali da će kroz firme koje prate proces gradnje opremom indirektno biti uposleno i do 1.000 ljudi.

Nikolić je naglasio da je interes te kompanije da se njihova roba proizvodi u Srbiji i kao takva ponudi svetu, jer se na taj način otvara veliki potencijal za izvoz naše robe i za oporavak privrede.

Inovativno rešenje ove kompanije omogućava izgradnju svih vrsta objekata, bez ograničenja u pogledu spratnosti, tipa zgrade, kao ni energije koju će koristiti.

Izvor: Tanjug