Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OMOGUĆENO SLANJE NOVCA I KUPOVINA PUTEM "PEJ PALA"


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je da građani Srbije mogu da otvore naloge na najvećem onlajn servisu za slanje novca i plaćanje putem interneta "Pej pal".

Ljajić je rekao da se Srbija nalazi na listi zemalja u kojima je dostupan ovaj internet servis za plaćanje, i objasnio da će "Pej pal" omogućiti građanima da otvore nalog na ovom sajtu i obavljaju onlajn kupovine na globalnom tržištu.

To, kako je dodao, znači da će građani moći da kupuju robu širom sveta - od modnih proizvoda u Italiji i Francuskoj, do elektronike u Americi i Aziji.

Prema njegovim rečima, osim pristupa fizičkoj robi, "Pej pal" pruža pristup i digitalnim sadržajima, odnosno muzici, filmovima i raznim vrstama igrica za decu.

Ljajić je ocenio da je uvođenje "Pej pala" velika stvar za privredu Srbije, potrošače i sve građane naše zemlje, i najavio da će servis biti puštan u rad u nekoliko faza, tako da su za sada mogući samo kupovina i slanje novca.

On je iskazao zahvalnost Ministarstvu finansija i privrede, Narodnoj banci Srbije (NBS) i drugim državnim institucijama koje su bile aktivno uključene u ovaj proces, s obzirom na to da je bilo neophodno prilagoditi zakonsku regulativu kako bi "Pej pal" mogao da dođe u Srbiju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 10.4.2013.