Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

IZRADA DRUGOG NACIONALNOG IZVEŠTAJA O SPROVOĐENJU ARHUSKE KONVENCIJE


Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine pokrenulo je postupak izrade drugog nacionalnog Izveštaja o sprovođenju Konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine (Arhuska konvencija), u skladu sa obavezama koje Republika Srbija ima kao članica Konvencije ("Službeni glasnik RS", br.38/09).

Radi detaljnijeg informisanja o sadržaju Izveštaja i efikasnijeg rada, na internet adresi (link) se nalazi formular za izradu Izveštaja na srpskom i engleskom jeziku.

Tekst Arhuske konvencije može se preuzeti na adresi: http://www.merz.gov.rs/cir/dokumenti/zakon-o-potvrdjivanju-arhuske-konvencije (ONLINE)

Mole se svi zainteresovani subjekti (organi javne vlasti, udruženja, javnost, preduzeća, druga domaća i strana pravna lica i preduzetnici, naučne i stručne organizacije i druge javne službe) da predloge i informacije za koje smatraju da je potrebno da budu uneti u Izveštaj ili da se posebno naglase, pošalju do 5. oktobra 2013. godine na e-mail adresu: tina.janjatovic@merz.gov.rs

Formular za primedbe možete preuzeti (ovde) (ONLINE)

Svi predlozi i informacije koji do pomenutog datuma budu poslati biće prosleđeni radnoj grupi za izradu drugog nacionalnog Izveštaja o sprovođenju Arhuske konvencije.

Planirano je da se nakon izrade radne verzije Izveštaja isti stavi na uvid javnosti 30 dana.

Izvor: Vebsajt Ministarsva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, 9.9.2013.