Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OSMO VANREDNO ZASEDANJE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2013.GODINI: ZAKLJUčEN ZAJEDNIčKI NAčELNI PRETRES O PREDLOGU ZAKONA O RAčUNOVODSTVU, PREDLOGU ZAKONA O REVIZIJI I PREDLOGU ZAKONA O FAKTORINGU


Petog dana rada, 9. jula, pre prelaska na rad po dnevnom redu zasedanja, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici dr Vladimir Marinković, Jovan Palalić, Dubravka Filipovski, Neđo Jovanović i Mirko Čikiriz zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U prepodnevnom delu rada, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o 6, 7. i 8. tački dnevnog reda zasedanja, odnosno o Predlogu zakona o računovodstvu, Predlogu zakona o reviziji i Predlogu zakona o faktoringu. Predložene zakone je, u ime predlagača, narodnim poslanicima obrazložila mr Verica Kalanović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Do kraja rada Narodna skupština vodila je i zaključila zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz tačaka 6, 7. i 8. dnevnog reda zasedanja.

Narodna skupština nastavlja rad u sredu, 10. jula, u 11 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 9.7.2013.