Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG NEPOŠTOVANJA PROCEDURE PROPISANE ZAKONOM O JAVNIM NABAVKAMA


Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv direktora Predškolske ustanove u Požarevcu, D. N., zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi, saopštio je danas MUP Srbije, Policijska uprava u Požarevcu.

Direktor predškolske ustanove osumnjičen je da nije sproveo postupak javne nabavke tokom 2012. godine, za nabavku namirnica u ustanovi, već je sačinio Anekse Ugovora sa dobavljačima sa kojima je imao zaključene Ugovore tokom 2011. godine.


Na ovaj način doveo je u povlašćeni položaj dobavljače sa kojima je imao zaključene Ugovore za predhodnu godinu u odnosu na ostale dobavljače, čime im je pribavio korist u vidu obavljenog prometa od 42.161.930. dinara, a pričinio štetu predškolskoj ustanovi kao i ostalim dobavljačima koji nisu imali priliku da učestvuju u javnoj nabavci.

Direktor ove predškolske ustanove osumnjičen je i za krivično delo nesavestan rad u službi jer nakon zaključenog Ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji vrtića, sa izvođačem radova nije podneo Zahtev za naplatu penala nakon što izvođač radova u propisanom roku nije izveo radove, a što je bilo propisano u pomenutom Ugovoru, čime je oštetio ustanovu na čijem se čelu nalazi za 586.434. dinara.

Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, navedeno je u saopštenju.

RTV, Fonet

Izvor: RTV, Fonet