Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DONETO REŠENJE O DODELI PODSTICAJNIH SREDSTAVA ZA RAZVOJ TRADICIONALNIH ZANATA U REPUBLICI SRBIJI


Ministar Rasim Ljajić doneo je rešenje o dodeli podsticajnih sredstava privrednim subjekatima za razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji na osnovu komisijskog izveštaja o ocenjivanja prijava sa predlogom raspodele raspoloživih sredstava.

Na konkurs je stiglo 152 prijave, od kojih su 22 prijave bile formalno neispravne. Ocenjeno je 130 prijava privrednih subjekata iz oblasti tradicionalnih zanata. Po zavrešenom postupku ocenjivanja i bodovanja, Komisija je sačinila rang listu na osnovu koje je ministar Rasim Ljajić doneo Rešenje o dodeli podsticajnih sredstava u iznosu od 100.000 do 500.000 dinara, do ukupno raspoloživih budžetskih sredstava za ovu namenu od 15.750.000 dinara. Svim učesnicima Konkursa biće dostavljeno Rešenje, a isplata podsticajnih sredstava za prvih 45 rangiranih privrednih subjekata planirana je u periodu maj-jun 2013. godine.

Rang lista http://mtt.gov.rs/download/za_clanke/Rang%20lista%20nata-1.pdf (ONLINE)

Rešenje o dodeli podsticajnih sredstava privrednih subjekata za razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji za razvoj tradicionalnih zanata za 2013. godinu http://mtt.gov.rs/download/za_clanke/resenje.pdf (ONLINE)

Izvor: Vebsajt Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, 9.5.2013.