Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U PROCEDURI NARODNE SKUPŠTINE RS PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE RS I VLADE CRNE GORE O READMISIJI (VRAĆANJE I PRIHVATANJE) LICA ČIJI JE ULAZAK ILI BORAVAK NEZAKONIT


Predlagač: Vlada Republike Srbije

Osnovni motiv za donošenje ovog zakona je potreba za daljim jačanjem i unapređenjem policijske saradnje između Republike Srbije i Crne Gore.

Kako bi se suzbile ilegalne migracije iz pravca Crne Gore na teritoriju Republike Srbije i obrnuto, kao i da bi se unapredila bilateralna policijska saradnja, inicirano je zaključivanje Sporazuma a istovremeno i Protokola o sprovođenju Sporazuma, u cilju vraćanja ilegalnih migranata sa teritorija obe države.

Sporazum o readmisiji omogućuje organizovan, recipročan i institucionalizovan povratak lica koja se nalaze u neregularnoj situaciji na teritoriji druge strane ugovornice, čime se stvaraju preduslovi da im se po povratku u Republiku Srbiju omogući reintegracija u društvo.

Kompletan tekst Predloga zakona možete preuzeti putem linka: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/1843-13.pdf (ONLINE)

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 9.5.2013.