Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SKUPŠTINA AP VOJVODINE: PREDLOG DEKLARACIJE O ZAŠTITI USTAVNIH I ZAKONSKIH PRAVA NA DNEVNOM REDU SKUPŠTINE 20. MAJA


Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine naći će se na dnevnom redu Skupštine Vojvodine na sednici koja je zakazana za 20. maj. Prethodno će, u ponedeljak, 13. maja, biti održana sednica Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji će razmotriti Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Na dnevnom redu te sednice, pored rasprave o Predlogu deklaracije, naći će se i izveštaj o poslovanju za 2012. godinu Fonda za podršku investicija u Vojvodini -Vojvodina Investment Promotion - VIP i Izveštaj o poslovanju za 2012. godinu Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Sekretarijata za informisanje Vlade Vojvodine.

O Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine pokrajinski poslanici trebalo je da raspravljaju na sednici koja je bila zakazana za 10. april i koju je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor odložio nakon burne reakcije stranaka koje u pokrajinskom parlamentu čine opoziciju.

U međuvremenu je utvrđeno da Skupština AP Vojvodine ne može raspravljati o Predlogu deklaracije, dok o njoj ne raspravlja Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine, koji nije bio formiran u skladu sa Statutom, jer nisu bila izabrana četiri stručna člana, pa je to bio novi razlog da se rasprava o deklaraciji odloži.

Na prošloj sednici Skupštine AP Vojvodine, održanoj 25. aprila, izabrana su četiri stručna člana Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja AP Vojvodine, a to su Momčilo Grubač, Stevan Lilić, Srđan Sikimić i Slobodan Sikimić, što je omogućilo da se Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine nađe na dnevnom redu pokrajinskog parlamenta.

Izvor: RTV, Tanjug