Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore

PETA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2012. GODINI


Narodna skupština utvrdila je dnevni red:

1. Predlog odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine,

2. Predlog odluke o izboru direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine,

3. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela poslanička grupa Jedinstvena Srbija.

Na početku sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Arpad Fremond, Žika Gojković, Aleksandra Jerkov, Judita Popović, Milan Lapčević, Nebojša Zelenović i Miodrag Linta zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, prihvatila predlog narodnog poslanika Veroljuba Arsića da se obavi zajednički jedinstveni pretres o tačkama 1. i 2. dnevnog reda sednice.

Do kraja rada, Narodna skupština vodila je i zaključila zajednički jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije i Predlogu odluke o izboru direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine.

Narodna skupština nastavlja rad u utorak, 13. novembra 2012. godine, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 8.11.2012.