Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore

DRUGA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2012. GODINI


U Danu za glasanje, 8. novembra 2012. godine, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila:

- Predlog zakona o amnestiji,

- Predlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti,

- Predlog zakona o upravljanju migracijama i

- Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su i:

- Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (AD Železnice Srbije: Rehabilitacija pruga) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj,

- Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat unapređenja vodnih sistema u Subotici) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i

- Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Gruzije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

Narodna skupština nije usvojila Predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut Agencije za energetiku Republike Srbije.

Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila i

- Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, "Volksbank" a.d. Beograd, Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd, Amsterdam Trade Bank Netherlands i Deutsche bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća "Srbijagas" Novi Sad.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je o povredama Poslovnika na koje su narodni poslanici ukazivali u toku zasedanja i odlučila da Poslovnik nije povređen ni u jednom slučaju.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda sednice i odlučivanje o njima, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović zaključio je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 8.11.2012.