Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREKRŠAJNI SUD U NIŠU KAZNIO DEKANA JER AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE NIJE PRIJAVIO ZAPOŠLJAVANJE ČLANOVA SVOJE FAMILIJE


Prekršajni sud u Nišu kaznio je dekana Medicinskog fakulteta u tom gradu sa 60.000 dinara zbog toga što nije na vreme obavestio pretpostavljene i Agenciju za borbu protiv korupcije da je na tom fakultetu zapošljavao članove svoje familije, saopšteno je danas.

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je u novembru 2011. godine pokrenut postupak protiv Višnjića zbog sumnje da je povredio Zakon o Agenciji, jer je zaključio ugovore o radu sa povezanim licima, kojima je tako interesno pogodovao.

U januaru 2012. godine, Agencija je Višnjiću izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije dekana, na koju je on izjavio žalbu drugostepenom organu Agencije (Odbor Agencije), navodi se u saopštenju.

Savet fakulteta je, kako je saopšteno, u oktobru odbio da postupi po inicijativi za razrešenje Višnjića sa funkcije dekana Medicinskog fakulteta u Nišu, pozivajući se na odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji, prema njihovom tumačenju, više ne važi.

Izvor: