Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraEVROPSKA KOMISIJA OBJAVILA 15 JAVNIH POZIVA I 26 TENDERA U ZADNJE DVE NEDELJE


Evropska Komisija je u zemljama Zapadnog Balkana kroz Delegacije EU u zadnje dve nedelje objavila 7 javnih poziva i 9 tendera. Istovremeno je Brisel objavio 8 javnih poziva i 17 tendera, što je u totalu 41 objava! Informacije o objavljenim pozivima i tenderima možete naci na našem sajtu, ili klikom na link: http://www.wb-efas.eu/en/projects/current_call_for_proposals/index.html (ONLINE)

Pripremljeni su novi, a i ponoviće se vec ranije održavani treninzi kojima možete prisustvovati u septembru, oktobru i novembru ove godine. Kao i svi ostali, i zadnji trening u nizu je jedinstven i dizajniran koristeci naše dugogodišnje iskustvo i ekspertize.

Kako bi zadovoljili potrebe vas kao potencijalnih aplikanata i konsultanata u poboljšanju vaših kapaciteta za pripremu, odabir i implementaciju projekata, održacemo sledece treninge (kliknite na naslov svakog treninga za program):

Trening za ocenjivanje i odabir projekata: http://www.wb-efas.eu/data/File/EFASTrainings/20120625/Trening_za_Ocenjivanje_Projekata.pdf (ONLINE)

Sigurno ste se pitali kako to izgleda kada predate projekat i vrata se zatvore, nakon cega se vrši ocenjivanje i odabir aplikacija za bespovratna sredstva? Pitate se kao konsultant koji bi želeo/la postati ocenjivac (assessor) ili kao aplikant (onaj koji priprema projekat). Onda je ovaj trening skrojen za vas, bilo da ste potencijalni ocenjivac ili (potencijalni) autor projekata.

Trajanje: 3 dana

Lokacije i datumi: Dubrovnik - 04/09/12, Beograd - 11/09/12, Podgorica - 18/09/12, Sarajevo - 25/09/12

Kotizacija: 350 eura

Trening za pripremu projekata: http://www.wb-efas.eu/data/File/EFASTrainings/20120625/Trening_za_Pripremu_Projekata.pdf (ONLINE)

Razvijte ili izboljšajte vaše kapacitete za pripremu projekata, izvršite sve neophodne analize koristeci pristup logickog okvira i sve to prevedite u uspešno popunjen aplikacioni formular.

Trajanje: 3 dana

Lokacije i datumi: Sarajevo - 02/10/12, Beograd - 16/10/12, Podgorica - 30/10/12

Kotizacija: 350 eura

Trening za napredno dizajniranje i implementaciju projekata: http://www.wb-efas.eu/data/File/EFASTrainings/20120625/Trening_za_Napredno_Dizajniranje_i_Implementaciju_Projekata.pdf (ONLINE)

Naucite više o pravilima javnih nabavki i ojacajte vaše kapacitete po pitanju istih. Pored toga, saznajte sve o adekvatnom partnerstvu, izveštavanju, monitoringu, vizuelnom identitetu, itd. Znati kako implementirati projekat je jako bitno vec u fazi samog dizajna projekta.

Trajanje: 3 dana

Lokacije i datumi: Sarajevo - 08/10/12, Beograd - 22/10/12, Podgorica - 05/11/12

Kotizacija: 350 eura

Trening za napredno budžetiranje i redizajniranje: http://www.wb-efas.eu/data/File/EFASTrainings/20120625/Trening_za_Napredno_Budzetiranje_i_Redizajniranje_Projekata.pdf (ONLINE)

Izboljšajte vaše sposobnosti adekvatnog budžetiranja i upoznajte neraskidive veze izmedu aktivnosti i budžeta EU finansiranih projekata/grantova. Najbolje postavljen budžet je onaj koji ne samo da je odobren za finansiranje nego su njegovi troškovi u potpunosti priznati i placeni od strane donatora na kraju implementacije.

Trajanje: 2 dana

Lokacije i datumi: Sarajevo - 11/10/12, Beograd - 25/10/12, Podgorica - 08/11/12

Kotizacija: 250 eura

Ako želite ucestvovati na nekom od treninga, popunite online registracioni formular: https://adobeformscentral.com/?f=8OMquxIkhNn44iKRR91bvQ# (ONLINE). Broj ucesnika je limitiran i prijave su otvorene do popunjenosti mesta!

Ako se odlucite za pripremu projekata (više ispod), trošak pripreme istih ce biti umanjen za vrednost koju ste platili za ucešce u našim treninzima u istoj kalendarskoj godini (broj osoba iz iste organizacije se uzima u obzir).

EFAS može biti vaš mentor u pripremi projekata ili vam uruciti gotov projekat.

EFAS vam nudi pripremu projekata i aplikacija za bespovratna sredstva (grantove) za finansiranje iz fondova EU ili iz nacionalnih fondova, što ukljucuje istraživanje i identifikaciju odgovarajucih fondova. Takode, nudimo i kompletnu ili parcijalnu administraciju projekata tokom njihove implementacije i ispunjavanje uslova iz ugovora (priprema izveštaja, tendera, vodenje finansija, kontrola i interni monitoring, vidljivost, itd.).

Prilagođavamo se specificnim potrebama naših klijenata, kao što su:

• Realizacija naucnih ili edukacionih projekata;

• Projekti kulturološke ili sportske saradnje;

• Razvoj turizma;

• Zapošljavanje, razvoj i druge poduzetnicke aktivnosti itd.

Projekte pišemo na Engleskom jeziku ili na jezicima zapadnog balkana, a ako postoji potreba možemo iste prevesti i na druge jezike.

Prednosti pripreme projekata u saradnji sa nama:

• Mogucnost mentorskog pristupa, usmjeravamo vas kroz pisanje projekata;

• Priprema i implementacija projekata najvišeg kvaliteta;

• Fleksibilnost;

• Mogucnost nalaska partnera u vaše ime;

• Individualni pristup svakoj ideji i organizaciji.

Dodatne informacije

Dodatne informacije možete dobiti na našoj internet stranici www.wb-efas.eu ili nas možete kontaktirati putem mejla na office@wb-efas.eu ili putem mobitela na +381 64 39 45 657. 

Izvor: EFAS, 8.8.2012.