Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

KOMPANIJA KRAMMER & WAGNER REALIZUJE PROJEKAT VREDAN 50 MILIONA EURA


Otvaranje Šoping centra Stadion u Beogradu očekuje se na proleće 2013. godine a investicija je vredna 50 miliona evra.

Prognoze su da će u ovom šoping centru zaposlenje naći oko 800 ljudi, najavila je kompanija koja realizuje projekat Krammer & Wagner & Illmaier.

Šoping centar neće biti jedinstven samo po fudbalskom stadionu na krovu, već i po kapacitetu.

Ukupna površina kompleksa iznosiće blizu 75.000 kvadratnih metara, uključujući i dva podzemna nivoa sa više od 1.000 parking mesta.

Površina maloprodajnog dela centra biće 30.000 kvadratnih metara. Fudbalski stadion na trećem spratu, koji se gradi po UEFA standardima, moći će da primi 5.000 gledalaca.

Na trećem spratu nalaziće se još i "wellnes" centar površine 800 kvadratnih metara, kao i restoran koji će svojim posetiocima pružati neverovatnu panoramu Beograda.

Iza projekta Stadion Šoping centra na Voždovcu stoji Klas Daun (Claas Daun) vlasnik firme "Daun&Cie" , jedne od najvećih tekstilnih firmi u Evropi, kojoj izmedju ostalog, pripada i ćerka-firma "NKD".

Kompanija "Daun&Cie" ima udela u preduzećima u Nemačkoj, SAD-u, Kini, Indiji, Porugalu i Češkoj. Daun nastavlja sa investicijama u Srbiju, što je dobrar znak za srpsku privredu. Vlasnik je dve firme u Subotici i Zrenjaninu, koje zapošljavaju oko 1.000 ljudi.

Izgradnju Stadion šoping centra realizuje kompanija Krammer & Wagner & Illmaier - vodeća austrijska kompanija u razvoju šoping i zabavnih centara. Kompanija Krammer & Wagner & Illmaier, čija je centrala u Beču, više od 15 godina uspešno se bavi poslovima nekretnina.

Izvor: B92