Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SINDIKALNI PREDLOZI ZA IZMENE ZAKONA O RADU, ZAKONA O ŠTRAJKU I ZAKONA O PENZIJSKOM INVALIDSKOM OSIGURANJU


Sindikati imaju pripremljene predloge za izmene i dopune Zakona o radu u delu koji se odnosi na sindikalno organizovanje i prava radnika, rekao je danas predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić.

Milić je na konferenciji za novinare, povodom obeležavanja 7. oktobra - Svetskog dana dostojanstvenog rada, rekao da sindikalci nisu videli dosadašnje predloge izmena tog zakona i da su o njima saznali iz medija.

On je najavio da će, počevši od 19. oktobra, u Sremskoj Mitrovici, Subotici, Somboru , Pančevu, Zrenjaninu i Novom Sadu, Savez samostalnih sindikata Vojvodine organizovati skupove i akcije u kojima će građane upoznati sa onim što ih očekuje ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona o radu, Zakona o štrajku i Zakona o penzijskom invalidskom osiguranju.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Novog Sada Vladimir Gvozdenović je kazao:" Lično smatram da ne bi trebalo donositi bilo kakve izmene već treba omogućiti da se poštuje postojeći zakon i tako dati priliku da se pokaže da li je dobar ili ne, pa tek onda eventualno vršiti njegove izmene", rekao je Gvozdenović.

On je rekao da su sindikalci u razgovorima sa predstavnicima Vlade, dobili informaciju da bi u narednih sedam do deset dana, trebalo da se dostave svi predlozi izmena pomenutih zakona.

Izvor: Tanjug