Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraSRBIJA JE NAJINTERESANTNIJE TRŽIŠTE NEKRETNINA U REGIONU, IZJAVIO GENERALNI DIREKTOR "ECOVIS CONFIDAS"


Generalni direktor "Ecovis ConFidas" u Srbiji Aleksandar Samonig kaže i da Beograd ima odlične uslove za masovniji dolazak stranih investitora.

Beograd je, prema Samonigu, najperspektivnije tržište nekretnina zapadnog i istočnog Balkana, a strani investitori se posebno interesuju za gradnju hotela, logističkih centara i proizvodnih hala van Beograda, kao i "ritejl" (retail) parkova.

"Ritejl parkovi" (ili "centri moći") su tržni centri koji se prostiru na 250.000 do 750. 000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje nizovima malih prodavnica, koje dele jedinstven parking prostor. 

Samonig je kazao da Srbija ima velike šanse da dovede strane investitore koji nisu dovoljno upoznati sa perspektivom ovog područja. Vlada Srbije mora što više da olakša stranim firmama koje nameravaju da počnu poslovanje u Srbiji, mišljenja je Samonig dodajući da "Ecovis ConFidas" može da pruži korisne savete kako otkloniti prepreke za dolazak investitora.

Samonig je primetio i da ima puno nedovršenih velikih objekata u Beogradu, a da banke nisu spremne da finansiraju nove projekte. " Srbija mora da bude manje komplikovana i mogla bi da bude veoma uspešna zemlja u regionu".

Kompanija "Bena" je najavila da će 15. novembra otvoriti centar u Beogradu u saradnji sa "Ecovis ConFidas" grupom. Te dve firme su u Beogradu osnovala preduzeće "SEE Busineš Embašies", poslovni prostor će otvoriti u poslovnom centru "Ušće" i zvanično početi poslovanje u Srbiji.

Poslovni koncept, po kome je poznata "Bena" - tržišni lider za poslovne centre u Austriji, namenjen je kompanijama iz inostranstva, Srbije i regiona, koje fizički još nisu prisutne u Beogradu, rekao je generalni direktor firme Aleksandar Varendorf za Tanjug. Po Varendorfu, za takve centre najviše se interesuju preduzeća srednje veličine.

Izvor: Tanjug