Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraSKUPŠTINA RS U TOKU OKTOBRA MESECA TREBA DA USVOJI ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA


- Što se tiče zakona o javnim nabavkama, očekujem da ćemo o tom zakonu raspravljati i usvojiti ga najkasnije do kraja oktobra, ali to se može dogoditi i ranije - rekao je Zoran Babić - Tanjugu.


Babić, koji je i predsednik skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, rekao je da se intezivno radi na predlogu tog zakona, da je obezbeđena najšira podrška, budući da je prošao javno slušanje i da se poslanička grupa SNS, koja će biti predlagač, u procesu njegove izrade obratila najvećim korisnicima javnih nabavki, civilnom društvu i svima koji na neki način imaju dodirnih tačaka sa tom temom.

- Želimo da izbegnemo sve mogućnosti da te buduće javne nabavke imaju neke manjkavosti. Zbog toga se radujem što ćemo sa primenom novog zakona o javnim nabavkama uspeti da uštedimo 500 do 700 miliona evra, koliko se postojećim zakonom odliva sumnjivim pravcima - rekao je Babić. 

- Više niko ne veruje u javnost javnih nabavki. Mi želimo da vratimo poverenje, da se otvori tržišna utakmica i da najpovoljniji i najkvalitetniji pobeđuju, a ne neko ko poznaje nekoga. Takve situacije želimo da odstranimo i mislim da je to jedan od koraka u borbi protiv korupcije i da Srbija postane jedno dobro tlo za strane investicije, mnogo više radnih mesta i mnogo bolji život svih građana Srbije - istakao je Babić. 

On je dodao da prvu sednicu jesenjeg zasedanja parlamenta očekuje naredne sedmice, a da će jedna od tema biti Savet guvernera NBS.


Prema njegovim rečima, razlog što parlament nije zasedao od prvog radnog dana u oktobru, kada prema Ustavu počinje jesenje zasedanje, su intezivne međunarodne aktivnosti parlamentarnih delegacija. 

Izvor: Tanjug, http://srb.time.mk