Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraVLADA AP VOJVODINE PRIPREMA SET MERA ZA PODRŠKU PRIVREDI


Vlada Vojvodine priprema mere podsticaja malim i srednjim preduzećima i privredi Vojvodine, a biće obelodanjene u narednih mesec i po dana, izjavio je danas u Subotici pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

On prilikom posete turističkom klasteru mikro-regije Subotica - Palić i Poslovnom inkubatoru u Subotici ocenio da ove dve organizacije mogu biti primer podrške preduzetnicima i privrednicima u ostalim regijama u Vojvodini.

Govoreći o najavljenim merama koje će se odnositi na klastere, Vasin je otkrio da se radi o podsticajnim merama preko Razvojne banke Vojvodine, kao i merama koje će biti afirmisane “kroz organizovanje onih sadržaja i povlastica za preduzetnike koje do sada nisu imali”.

"Turistički klaster mikro-regije Subotica – Palić me je ohrabrio da u Vojvodini postoji nešto što može biti primer svim ostalim regijama, njegova dostignuća ćemo prezentovati i drugim regionima u Vojvodini kako bili podsticaj osnivanje i otvaranju ovakvih institucija i u drugim delovima pokrajine", rekao je Vasin.

Vasin je obišao i Poslovni inkubator u Subotici, najavivši da će u sklopu pomenutih mera biti i dalja afirmacija otvaranja ovakvih oblika podrške početnicima u biznisu.

"Nema bolje podrške mladom preduzetniku nego kada mu pružiš prostor, opremu, stručnu i savetodavnu pomoć i kada mu daš subvenciju kako bi započeo svoje poslovanje. Kada se na to nadovežu još i naši predlozi da se preduzetnici u prvoj godini svog poslovanja značajno oslobode poreskih obaveza, ovaj set mera će podstaći preduzetništvo u Vojvodini", ocenio je Vasin i dodao da će dosadašnje pozitivne mere sekretarijata za rad i sekretarijata za privredu ostati na snazi.

Vasin je podsetio da su kao instrument podrške za mala preduzeća i preduzetnike u okviru Programa privrednog razvoja Vojvodine od 2006. osnovana četiri poslovna inkubatora, i to u Zrenjaninu, Subotici, Novom Sadu i Senti.

Takođe je podsetio da je u Vojvodini tokom prethodnih godina pomognuto i finansijski podržano više od 15 klastera.

Izvor: Tanjug