Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOG ZAKONA O JAVNIM PREDUZEĆIMA: SKUPšTINSKI ODBOR ZA FINANSIJE ULOżIćE AMANDMAN KOJIM ćE TRAżITI DA SE REč "INFORMISANJE" IZBRIšE IZ PREDLOżENOG ZAKONA


Ministar finansije i privreda Mlađan Dinkić najavio je da će skupštinski Odbor za finansije uložiti amandman kojim će tražiti da se reč "informisanje" izbriše iz predloženog Zakona o javnim preduzećima o kojem parlament raspravlja.

Dinkić je novinarima, posle dodele nagrade SIEPA za izvoznika godine, rekao da se Zakon o javnim preduzećima ne bavi medijima već se njima bavi Zakon o informisanju i da se oko svega toga podigla nepotrebna buka.

"Postojeći zakon je u stvari prepisan i nije namera države da se meša u medijsku strategiju. Nismo želeli da zadiremo u informisanje i zato će Odbor za finansije predložiti amandman da se reč informisanje briše iz predloženog Zakona o javnim perduzećima", rekao je Dinkić.

On je, međutim, rekao i da nijedna poslanička grupa takav amandman nije uložila iako su o tome svi govorili.

"Tim amandmanom rešićemo tehničku stvar i učiniti ono što je medijska koalicija od nas tražila", zaključio je ministar.

U parlamentu je završena načelna rasprava o setu finansijskih zakona, među kojima je bio i predloženi Zakon o javnim preduzećima.

Rasprava o 70 amandmana očekuje se u narednim danima, nakon čega bi skupština trebalo i da usvoji Zakon o javnim preduzećima.

Izvor: Tanjug, 6.12.2012.