Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA


Kako je navedeno u saopštenju, pripadnici policije vrše kontrolu preduzeća DOO "MK Kujundžić" iz Subotice koje se bavilo angažovanjem radne snage za rad u inostranstvu - Hrvatskoj i Italiji.

Subotička policija podneće krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici protiv odgovornih lica preduzeća "M. K. Kujundžić" zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno iz Policijske uprave Subotica.

"Preduzeće je zaključilo ugovore o radu sa velikim brojem osoba na teritoriji Republike Srbije, kojom prilikom je direktor firme preuzimao novac od njih, na ime troškova potrebnih za zapošljavanje, odnosno za radne i boravišne dozvole", kaže se u saopštenju.

"Kako zaključene ugovore firma nije ispoštovala do 15. novembra 2012. godine, a pričinjena je materijalna šteta velikom broju građana, policija će podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, protiv odgovornih lica preduzeća", navedeno je u saopštenju.

Policija u saopštenju poziva građane koji su oštećeni, a to do sada nisu prijavili u Policijsku upravu u Subotici, da se jave svakim radnim danom od 8 do 15 časova, na broj telefona 024/630.322, najkasnije do 20. decembra 2012. godine.

Kako je ranije Tanjugu izjavio zaštitnik građana Subotice Zlatko Marosiuk,  firma "M.K. Kujundžić" prevarila je oko 300 građana iz cele Srbije, među kojima ima i dosta Subotičana, nudeći im, uz naplaćenu proviziju, posao u inostranstvu, nakon čega su nestali.

Prema njegovim rečima, kancelariji lokalnog ombudsmana javilo se između 60 i 70 ljudi iz Subotice, a procenjuje se da je ova firma, nudeći poslove u brodogradilištu u Đenovi i hotelima u Italiji, oštetila oko 300 građana iz cele Srbije uzimajući proviziju za posao koji nisu realizovali. 

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma"M. K. Kujundžić" je osnovana 25. jula ove godine, uz osnivački kapital od 1.000 dinara. Kao direktor je naveden hrvatski državljanin Matija Tin Kujundžić.

Izvor: Tanjug