Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

UTVRĐEN PREDLOG ZA ČLANOVE SAVETA GUVERNERA NBS


Skupštinski Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava utvrdio je predlog odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije i prihvatio predlog kandidata za direktora Uprave za nadzor NBS, koje će proslediti skupštini na usvajanje.

Za predsednika Saveta guvernera NBS, na mandat od pet godina, predložen je Nebojša Savić, a za članove Stojan Stamenković, čiji će mandat trajati četiri godine, Miladin Kovačević, sa mandatom od tri, Nikola Martinović, sa mandatom od dve i Ivan Nikolić na mandat od godinu dana.

Sve kandidate predložile su zajedno poslaničke grupe SNS, SPS I URS.

Za direktora Uprave za nadzor NBS, SNS je predložila Đorđa Jeftića. Sve predložene kandidate bira skupština, pošto je nadležni odbor prethodno prihvatio te predloge.

Odbor je prethodno povukao iz procedure predlog o izboru članova Saveta guvernera, kako bi članovi tog tela bili izabrani po novim izmenama Zakona o NBS.

Predsednica Odbora Vesna Kovač objasnila je ranije da je po Poslovniku o radu parlamenta moguće da se, kada Odbor ponovo utvrdi listu kandidata, taj predlog odluke nađe na dnevnom redu tekuće sednice, ali da je potrebno da se poslanici o tome izjasne. 

Izvor: Tanjug, 6.11.2012.