Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

KOMUNALNE DELATNOSTI NAJVEROVATNIJE ĆE BITI IZUZETE IZ ZAKONA O OGRANIČENJU MAKSIMALNIH ZARADA U JAVNOM SEKTORU


Vlada treba u četvrtak da donese rešenje o ograničenju maksimalnih zarada u javnom sektoru. Cilj je, kako kaže ministar Obradović, da se ograniče najveće plate.

"Na pretprošloj sednici Vlade dat je zadatak resornom ministarstvu da pripremi predlog kako da se reši problem, jer je suština donošenja zakona o ograničavanju plata da se ograniče zarade onih koji primaju najviše, a da ne budu pogođeni oni koji imaju najnižu platu", kaže Žarko Obradović, ministar prosvete.

On dodaje i da očekuje da će u četvrtak biti predloženo rešenje.

Povodom donošenja ovog zakona  ispred zgrade Vlade protestovali su zaposleni u komunalnim delatnostima, koji zahtevaju da se iz Zakona o utvrđivanju maksimalnih zarada u javnom sektoru, izuzmu komunalna preduzeća, odnosno najugroženije kategorije zaposlenih.

Nakon javne sednice koju su organizovali članovi sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije i sindikata javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost", predstavnike komunalaca primio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Ivica Kojić.

Međutim, ranije se oglasio  ministar privrede i finansija, koji je rekao da će komunalne delatnosti najverovatnije biti izuzete iz Zakona o ograničenju maksimalnih zarada u javnom sektoru.

Izvor: B92, Tanjug