Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POTPISAN UGOVOR O IZBEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA SA MAROKOM


U Beogradu je, 6. juna 2013. godine, potpisan Ugovor između Republike Srbije i Kraljevine Maroko o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

U ime Vlade, kao zastupnika Republike Srbije, Ugovor je potpisao Mlađan Dinkić, finansija i privrede a, u ime Kraljevine Maroko, Mohamed Nažib Bulif, ministar nadležan za opšte poslove i upravljanje u Vladi Kraljevine Maroko.

Zaključenje Ugovora, predstavlja značajan doprinos unapređenju bilateralne privredne i finansijske saradnje između Republike Srbije i Kraljevine Maroko, jer se rešenjima sadržanim u Ugovoru, otklanja dvostruko oporezivanje fizičkih i pravnih lica - rezidenata dve države.

Posebno ističemo, da Ugovor stimuliše ulaganje kapitala rezidenata Republike Srbije u kraljevini Maroko i rezidenata Kraljevine Maroko u Republici Srbiji.

Ugovorom se, takođe, obezbeđuje saradnja poreskih administracija Republike Srbije i Kraljevine Maroko u cilju efikasne primene Ugovora i sprečavanja poreske evazije od strane njihovih rezidenata.

Dve strane su se dogovorile o preduzimanju mera neophodnih za što skorije potvrđivanje Ugovora, njegovo stupanje na snagu, kao i početak primene, o čemu će pretplatnici, kao i ostala zainteresovana stručna javnost, blagovremeno, biti obavešteni.

Ukoliko se postupak potvrđivanja u parlamentima obe države ugovornice okonča do kraja 2013. godine, Ugovor će početi da se primenjuje od 1. januara 2014. godine.

Kada Ugovor stupi na snagu, u posebnom članku, blagovremeno, ćemo objaviti osnovne i detaljnije informacije o rešenjima sadržanim u pojedinim članovima Ugovora.

Izvor: Redakcija, 6.6.2013.