Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DODELJENE NAGRADE NAJBOLJE IZ SRBIJE


Kompanije "Bambi-Banat" iz Beograda i "Iskon" suncokretovo ulje iz Šida dobile su nagradu "Najbolje iz Srbije" za 2012. godinu u kategoriji hrane.

Te godišnje nagradu za najbolje u 20 kategorija, dodelili su Privredna komora Srbije, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevni ekonomski list "Privredni pregled".

U konkurenciji je ove godine učestvovalo više od sto kompanija.

Za najbolji brend u kategoriji pića nagradu su dobili "Nektar" iz Bačke Palanke i "Jelen pivo" iz Apatina, a za najbolju marku u oblasti hemije, kozmetike i farmacije nagrađeni su "Dalia" iz Beograda i "Maksma" iz Lučana.

U kategoriji odeće i obuće nagrađen su beogradska "Mona" i "Ikstrim intimo" iz Arilja.

Za najuspešnije uvođenje novog brenda nagrađena je kompanija Nestle.

Najbolji inostrani brend sa statusom domaćeg proizvoda je "Karlsberg", lokalni brend "Luna" iz Požarevca, a najbolja trgovinska robna marka je Premia "Deleze Srbija".

Na spisku dobitnika su i "NIS" iz Novog Sada, "Simpo" iz Vranja, "PTP Dis" iz Krnjeva, Slobodna zona Pirot, Saobraćajno preduzeće Lasta, FIAT automobili iz Kragujevca, "Nutriko" iz Vranja.

Osnovni cilj akcije "Najbolje iz Srbije" je da promoviše vrednosti domaće privrede i tržišnog načina razmišljanja, unapredi imidž domaćih robnih i korporativnih brendova, poboljša poziciju proizvoda i usluga iz Srbije, kao i da pruži podršku inostranim brendovima sa statusom domaćeg proizvoda koji su investicijama i poslovanjem unapredili tržište Srbije.

Dobitnici nagrada koriste "Najbolje iz Srbije" kao znak kvaliteta i poverenja na proizvodima, kao i u promotivnim i marketinškim aktivnostima.

Predsednik žirija bio je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić, zamenik je predsednik PKS Miloš Bugarin, a nagrade su dodeljene u Klubu poslanika.

Izvor: Tanjug