Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore

UREDBA O REŠAVANJU STAMBENIH POTREBA IZABRANIH, POSTAVLJENIH I ZAPOSLENIH LICA KOD KORISNIKA SREDSTAVA U DRŽAVNOJ SVOJINI: AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE TRAżI IZMENE POJEDINIH ODREDABA UREDBE


Agencija za borbu protiv korupcije traži od Republičke direkcije za imovinu informacije o tome koliko je stanova u svojini Republike Srbije, ko ih trenutno koristi i po kom osnovu, a za izabrana i postavljena lica kopije ugovora o zakupu. U nadležnosti Agencije je da prati i analizira podatke o stanju korupcije, proverava tačnost i potpunost podataka iz izveštaja o imovini i prihodima funkcionera, odnosno pravu korišćenja stana za službene potrebe.

Odbor Agencije je od Ministarstva građevinarstva i urbanizma zatražio da ga obavesti o tome da li razmatra njegovu inicijativu Vladi za izmenu pojedinih odredaba Uredbe o rešavanju stambenih potreba izabranih, postavljenih i zaposlenih lica kod korisnika sredstava u državnoj svojini ("Sl. glasnik RS", br. 102/2010), koje nose povećani rizik za nastanak korupcije. Pre više od dva meseca Vladi je predloženo da Uredbu izmeni i iz nje isključi pravo na rešavanje stambenih potreba davanjem u zakup stanova sa pravom kupovine lica izabranih i postavljenih na ograničene mandatne periode.

Izvor: Vebsajt Agencije za borbu protiv korupcije, 5.12.2012.