DRŽAVA JE SISTEM, SISTEM JE VLADAVINA INSTITUCIJA, A INSTITUCIJE ZNAČE KVALITETNU ADMINISTRACIJU: ASOCIJACIJA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA NEZADOVOLJNA POTEZIMA VLADE


Predsednik Asocijalcije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević upozorio je da se privreda i građani "bliže Rubikonu", kada će evro vredeti 135 dinara, što je granica posle koje će i privreda i građani prestati da se razdužuju.

Na okruglom stolu o ukidanju parafiskalnih nameta, Knežević je ocenio da Vlada Srbije radi sve suprotno od onoga što su zahtevali privrednici.

Prema njegovim rečima, država se ponaša kao bankarski agent jer, kako je rekao, Vlada prodaje bankarske kredite.

"Ako dva člana porodice izgube posao, ništa niste uradili ako im nađete vezu da dobiju kredit. Kreditom se ne postiže efikasnost poslovanja", naglasio je Knežević.

On je izneo podatak da 31.000 preduzeća ima negativan bilans završnog računa, 8.000 je radilo "sa nulom", u blokadi je 33.000 firmi, u poslednje dve godine iz Agencije za privredne registre je izbrisano 12.500 preduzeća zbog blokade duže od godinu dana, a u prvih šest meseci ove godine izbrisano je 11.200 preduzeća.

"U međuvremenu se setiše da Narodnu banku Srbije više i ne obavezuju da objavljuje takve podatke", napomenuo je Knežević, i poručio:

"To je toliko crno da crnje ne može. Magarac je lipsao, privreda više ne može da daje ništa, i bližimo se granici Rubikona, kursu od 135 dinara za evro, a tada ni građani ni privreda ni država neće moći više da se razdužuju".

"Mi molimo Vladu da nam više ne pomaže, da ne donosi rešenja. Što je najopasnije, svi se oni pojavljuju u nekakvoj mesijanskoj ulozi spasioca, ne shvatajući da je država sistem, sistem je Vladavina institucija, a institucije znače kvalitetnu administraciju", poručio je Knežević.

Izvor: