Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NOVI TEKST ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA BIĆE PROSLEĐEN VLADI SRBIJE NA DALJU PROCEDURU


Tekst Nacrta zakona će biti prosleđen nakon što, za dvadesetak dana, bude okončano izjašnjavanje nadležnih ministarstava o tom nacrtu, izjavio je danas pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević.

Na konferenciji za novinare, Kolarević je rekao da su neformalne konsultacije već održane, a da će za nekoliko dana biti zatraženo i zvanično izjašnjenje tih ministarstava, za šta je rok 20 dana.


On je, međutim, izrazio uverenje da neće biti potrebno da se sačeka toliko i dodao da će, ukoliko u tom roku neko ministarstvo ne pošalje svoj stav, biti zaključeno da ne postoje primedbe.

Kolarević je rekao da očekuje da će u tekstu koji će biti prosleđen Vladi Srbije biti unete i neke izmene u odnosu na onaj koji je bio poslat na javnu raspravu.

  • Prema njegovim rečima, pravni stručnjaci se još spore oko toga da li bi Zakon o javnom informisanju i medijima mogao da ukida članove nekih drugih zakona, poput Zakona o Tanjugu ili Zakona o glavnom gradu, ili bi svojim članovima mogao samo da inicira promenu tih zakonskih dokumenata.
  • Još jedna izmena odnosi se i na spisak potrebnih dokumenata, koji je obezbedila Agencija za privredne registre, koje treba podneti prilikom registracije lista.
Izvor: RTV