Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SUĐENJE INVESTITORU ZBOG DUPLE PRODAJE STANOVA


Raspravno veće Višeg suda u Novom Sadu, kojim predsedava sudija Svetimir Popović, ukinulo je 31. januara pritvor investitoru S.B., osumnjičenom da je duplom prodajom stanova prevario nekoliko desetina Novosađana, saznaje Radio 021.

Umesto pritvora, izrečena mu je mera zabrane napuštanja mesta boravišta uz obavezno javljanje dva puta mesečno.

Kako za 021 kaže portparolka Višeg suda Svetlana Tomić Jokić, javno tužilaštvo je na tu odluku uložilo žalbu, koju je Apelacioni sud prihvatio, ali se S.B. još uvek nalazi na slobodi.

"Apelacioni sud je 14. februara ukinuo rešenje i vratio slučaj na ponovno odlučivanje. Kompletan spis se sada nalazi u Vanraspravnom veću, koje će uskoro doneti rešenje o tome da li će mu pritvor biti ukinut ili ponovo određen", kaže ona.

Kako 021 nezvanično saznaje, obrazloženje za puštanje S.B. iz zatvora bilo je da više ne postoje "teške okolnosti pod kojima je delo učinjeno", zbog čega mu je pritvor isprva određen.

Babić se tereti za krivična dela prevare, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, koji bi mogli da ga zadrže iza rešetaka u trajanju od tri do 10 godina.

Prema procenama, duplom prodajom stanova u ulicama Miše Dimitrijevića, Andraša Polgara, Danila Kiša i Doža Đerđa, kao i placeva u Veterniku, prihodovao je više od 1.800.000 evra.

Izvor: RTV