Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POSLANICI NARODNE SKUPŠTINE RS NASTAVLJAJU RASPRAVU O NEKOLIKO EKONOMSKIH ZAKONA, MEĐU KOJIMA JE I PREDLOG ZAKONA O JAVNIM PREDUZEĆIMA


Skupština RS nastavlja načelnu raspravu o nekoliko ekonomskih zakona, među kojima je i Predlog zakona o javnim preduzećima o kojem se najviše polemisalo. Načelna rasprava o tim zakonima traje dva dana, a najžešće kritike su bile na predloženi zakon o javnim preduzećima

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je kazao da se novim zakonom uvode profesionalizacija upravljanja u javna preduzeća, javni konkursi za izbor direktora, a upravni odbori se ukidaju.

LDP je podneo više od 20 amandmana na Predlog zakona o javnim preduzećima, a Dinkić je juče u Skupštini najavio da će prihvatiti neke od njih.

Poslanik PUPS Borislav Kovačević pitao je kako je moguće da poslanici dobijaju pisma koja je ocenio kao preteća i da li službe pregledaju ta pisma.

Kovačević je naveo da su poslanici dobili pismo Ekološkog tribunala koji ih upozorava da ne glasaju za zakon o genetski modifikovanim organizmima i da ne glasaju za ulazak Srbije u EU i Svetsku trgovinsku organizaciju i da će u suprotnom ime i prezime svakog poslanika i njihovu adresu obnarodovati na svakoj oglasnoj tabli i banderi.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović kazao je da skupštinske službe ne smeju da otvaraju poštu poslanika.

"Sva pošta se skenira i prolazi kroz bezbednosnu proveru, ali sadržaj pošiljke služba skupštine ne može da proveri. Ako smatrate da je pretnja, obavestite nadležne koji mogu preduzeti neke mere", kazao je Nebojša Stefanović.

Posle pitanja poslanika, određena je pauza do dolaska predstavnika vlade u parlament.

Izvor: Tanjug,RTV