Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SKUPŠTINA RS: UVODNE NAPOMENE U VEZI SA PREDLOGOM ZAKONA O SEDIŠTIMA I PODRUČJIMA SUDOVA I JAVNIH TUŽILAŠTAVA, PREDLOGOM ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UREĐENJU SUDOVA, PREDLOGOM ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUDIJAMA I PREDLOGOM ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM TUŽILAŠTVU


Drugog dana rada, 4. novembra, Narodna skupština nastavila je zajedniki načelni pretres o predlozima zakona iz tačaka 1, 2, 3. i 4. dnevnog reda. Predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Konstantin Arsenović, pored predstavnika predlagača, ministra privrede i državne uprave Nikole Selakovića, pozvao je da sednici prisustvuju i: državni sekretari u Ministarstvu pravde i državne uprave, dr Danilo Nikolić i Neđo Jovanović; pomoćnik ministra pravde i državne uprave Ljiljana Blagojević; šef Odseka u Ministarstvu pravde i državne uprave Jovan Ćosić i viši savetnik u Ministarstvu pravde i državne uprave Zlatko Petrović.

Na početku rasprave u načelu, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković dao je uvodne napomene u vezi sa Predlogom zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama i Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu.

Do kraja rada, Narodna skupština vodila je raspravu u načelu o predlozima zakona iz tačaka 1, 2, 3. i 4. dnevnog reda.

Narodna skupština nastavlja rad u utorak, 5. novembra, u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 4.11.2013.