Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O VAZDUŠNOM SAOBRAĆAJU: UVODE SE DVA NOVA INSTITUTA - NACIONALNI KOMITET ZA SIGURNOST I NACIONALNI PROGRAM ZA SIGURNOST U VAZDUšNOM SAOBRAćAJU


Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran ilić rekao je da će Srbija doneti potpuno novi Zakon o vazdušnom saobraćaju, koji će doprineti efikasnosti, bezbednosti i sigurnosti.

Ilić je, tokom javne rasprave o nacrtu tog zakona u Nišu, rekao da se tim aktom predviđaju dva nova instituta - Nacionalni komitet za sigurnost i Nacionalni program za sigurnost u vazdušnom saobraćaju.

Većoj efikasnosti doprineće i rešenje da se donošenje podzakonskih akata "spusti" na nivo Direktorata civilnog vazduhoplovstva, kazao je Ilić novinarima.

On je, govoreći o aktiviranju niškog aerodroma, rekao da će za tu vazdušnu luku biti obezbeđen instrumentalni prilaz u slučajevima smanjene vidljivosti, kao i potrebna oprema za rad u zimskim uslovima.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je opredeljenje da se aktiviranje niškog aerodroma započne letovima niskotarifnih kompanija i da su iskustva pokazala da se posle prvih linija njihov broj povećava, uz prisustvo i drugih koji će želeti da lete za Niš i iz tog grada.

Izvor: Tanjug, 14.8.2014.