Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE ODRŽANE 10.9.2014. GODINE: PREDLOG ODLUKE O POKRAJINSKOJ UPRAVI UPUćEN SKUPšTINI AP VOJVODINE NA RAZMATRANJE I USVAJANJE


U postupku usklađivanja akata sa Statutom AP Vojvodine, Pokrajinska vlada je na sednici, kojom je predsedavao dr Bojan Pajtić, utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi, i uputila ga Skupštini AP Vojvodine na razmatranje i usvajanje. Ovom pravnim aktom uređuju se naziv i delokrug rada, poslovi i organizacija pokrajinskih organa uprave i druga pitanja od značaja za njen rad. Pokrajinski organi uprave su pokrajinski sekretarijati i pokrajinske posebne upravne organizacije.

Pokrajinska vlada dala je saglasnost na izmene Finansijskog plana Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. Na taj način, sredstva su preusmerena za hitne finansijske intervencije u zdravstvenim ustanovama.

Sredstava u ukupnom iznosu od 33.100.000 dinara opredeljena su za nabavku neophodnih CT cevi i rendgen cevi za Opšte bolnice u Subotici, Somboru, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici i Kikindi. Savremeni koncept dijagnostike podrazumeva neophodnu tehničko-tehnološku podršku, te bi bez funkcionisanja CT aparata i skenera nastali veliki poremećaji u radu i, naročito, u dijagnostici bolesti kod pacijenata.

Iznos od 1.440.000 dinara namenjen je za Opštu bolnicu "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu, za zamenu delova na vrelovodnom kotlu, kako bi se, pre početka nove grejne sezone, obezbedilo zagrevanje svih objekata u krugu bolnice. Takođe, planirana su i sredstva u iznosu od 9.600.000 dinara za Klinički centar Vojvodine, za izvođenje radova na zameni postojećih drvenih prozora za potrebe Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju (dečje odeljenje), pre nastupanja zimskog perioda.

Istovremeno, opredeljena su sredstva za Opštu bolnicu Pančevo u iznosu od 350.000 dinara za troškove preparcelizacije u okviru bolničkog kompleksa, kako bi se omogućilo stvaranje uslova za izradu funkcionalne rekonstrukcije internističkog bloka, kao i završetak radova na zgradi Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 10.9.2014.