Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OSMO VANREDNO ZASEDANJE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2013. GODINI: DAN ZA GLASANJE O PREDLOGU ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BUDżETU REPUBLIKE SRBIJE ZA 2013. GODINU


Trećeg dana zasedanja, 4.jula, pre prelaska na rad po dnevnom redu zasedanja, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Dubravka Filipovski, Aleksandar Jugović, Zlatko Dragosavljević, Miljenko Dereta, Milica Vojić Marković, Neđo Jovanović i Janko Veselinović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U prepodnevnom delu rada, Narodna skupština započela je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama finansijskih planova za 2013.godinu: 1) Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, 2) Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, 3) Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i 4) Nacionalne službe za zapošljavanje za 2013.godinu.

Do kraja dana Narodna skupština obavila je raspravu o amandmanima podnetim na ovaj Predlog zakona.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu u načelu i u pojedinostima o prvoj tački dnevnog reda zasedanja, predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović odredio je petak, 5.jul, sa početkom u 11 časova kao Dan za glasanje o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama finansijskih planova za 2013.godinu:1) Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, 2) Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, 3) Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i 4)Nacionalne službe za zapošljavanje za 2013.godinu.

Narodna skupština nastavlja rad u petak, 5.jula, sa početkom u 11 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 4.7.2013.