Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

INTERAKTIVNA MAPA LOGISTIČKIH POTENCIJALA VOJVODINE


Izradom Interaktivne mape logističkog potencijala Vojvodine, koja će za korisnike biti dostupna preko interneta, učinjen je veliki korak napred u logističkom smislu. Investitorima koji posluju na teritoriji pokrajine ili žele da ulože kapital obezbeđeno je da brzo i efikasno, klikom na kompjuteru, dođu do najvažnijih informacija i podataka važnih za njihov posao, a za šta su ranije bile potrebne nedelje.

"Mapa logističkog potencijala APV će investitorima omogućiti da se, za nekoliko minuta, upoznaju sa infrastrukturnim mogućnostima, da dođu do informacija o radnim i industrijskim zonama, makroekonomskim i mikroekonomskim uslovima. Investitori će moći vrlo brzo da procene gde je isplativo da ulože i posluju", naglasio je Pajtić.

Kako je podsetio, pre godinu dana Financial Times je proglasio Vojvodinu za četvrtu regiju po efektivnosti stranih ulaganja, a sada "nastojimo da dodatno olakšamo položaj investitora".

"Svesni smo koliko je danas opterećenje u privredi veliko i kolike su plate u privatnom i javnom sektoru. Znajući da ćemo kao država doći u velike finansijske probleme i da globalna recesija ne samo da nije završena nego se zahuktava, u prošloj godini smo za 10 odsto smanjili administraciju u pokrajini", naglasio je pokrajinski premijer.

Doc. dr Mirjana Kranjac, sekretar pokrajinskog Saveta za logistiku u Sekretarijatu predočila je javnosti značaj dokumenta i predstavila mapu, koja sadrži podatke o železničkoj i drumskoj infrastrukturi, mape reka i kanala, luka, opis svih logističkih centara u Vojvodini i kapaciteta luka.

U njoj su predstavljeni podaci koji odražavaju potencijal logističkog centra: od površine, strukture vlasništva, blizine saobraćajne i komunalne infrastrukture, postojanja planske dokumentacije (generalnih, opštih i detaljnih planova regulacije), mehanizacije i skladišnih kapaciteta.

Izvor: RTV